Deze foto is genomen vanaf de berg de  'Montgo' op 5 min. loopafstand van het Bakkershuis
Deze foto is genomen vanaf de berg de 'Montgo' op 5 min. loopafstand van het Bakkershuis

DENIA

De vakantiewoning staat in La Pedrera, een van de kerkdorpen van het havenstadje Denia.

Vanuit het Bakkershuis is het 25 minuten lopen naar de haven. Het ligt hemelsbreed ongeveer twee kilometer van zee.

Denia zelf dateert van 600 voor Christus en is gesticht door de Grieken. Dat het een havenstad is blijkt uit de verschillende culturen en nationaliteiten die er van oorsprong uit te vinden zijn.

Er is een historische burcht met een museum en verschillende forten van waaruit U een uitzicht heeft over heel de stad.

Tussen half juli en half augustus worden de zogenaamde “Fiestas” gehouden waarin onder andere de overwinning van de christenen op de Moren wordt gevierd. Er zijn dan prachtige processies net zoals in de week voor Pasen. Denia ligt aan de voet van de berg de Montgo dat door haar unieke begroeiing een Nationaal Park is. Dit gebied strekt zich uit langs de kust en is enkele honderden hectaren groot.  Hier zijn prachtige wandelingen mogelijk. De vakantiewoning ligt tegen de flanken van dezelfde Montgo aan, flauw bergopwaarts met de fiets en te voet te bereiken.

In de haven van Denia wordt iedere werkdag in de namiddag verse vis aangevoerd die tegen de avond in de visafslag aan de haven te koop is.

Aan dezelfde haven is er een loopboulevard met palmen. Hier staan ‘s avonds vaak kraampjes met artistiek kleinood. Ook kunt U een rondvaart maken van Denia haven naar Xabia waar U na aankomst een dagdeel kunt vertoeven. Zeker de moeite waard is om bij de haven rechtsaf te gaan richting “Las Rotas” , hier start dezelfde kilometerslange  loopboulevard naar Las Rotas. Las Rotas is prachtig om te zien vanwege haar grillige rotspartijen. Ook kunt u hier op de fiets naartoe. Het is ideaal om aan de kust bij Las Rotas  te snorkelen.

 

Gaat u bij de haven linksaf dan beginnen na 200 meter de kilometerslange zandstranden.

 

Ook op het gebied van eten en drinken hoeft U niets tekort te komen. Op het pleintje in La Pedrera bevinden zich verschillende kleine restaurantjes en cafés, net als trouwens in het stadje Denia. In de meeste restaurants worden dagmenu’s aangeboden waarvan de prijzen variëren van 8 euro tot 10 euro p.p. Bij het informatiepakket dat u ontvangt als u de woning huurt, zit een overzicht van de aantrekkelijke restaurantjes in de buurt.

 

COSTA BLANCA

 De Costa Blanca is het gebied dat zich uitstrekt van Valencia tot Almeria. Het woord Costa Blanca betekent “witte kust” en heeft betrekking op de brede witte stranden met daarnaast leikleurig in zee uitstekende rotsen. De Costa Blanca heeft een uitgesproken Middellandse Zeeklimaat dat nog milder wordt gemaakt door de bergen die het binneland van de kust scheiden. Deze houden de stormen uit de Atlantiscge Oceaan tegen die in herfst en winter het slechte weer over Spanje brengen. Daarom is het er in de winter nog steeds aangenaam, gemiddelde temperaturen van 20 graden. De costa Blanca is onder deze omstandigheden ook ideaal voor een vakantie in de winter. Toeristisch gezien zijn er talrijke plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken in de omgevings zoals Guadalest, Altea en Valencia. Het achterland leent zich uitstekend voor wandelingen net als in de omgeving van denia zelf. In het Bakkershuis is uitgebreide informatie hierover voorhanden.